Här följer några tankar om vad hållbarhet är för mig.

Att kalla sig för hållbar är en ganska stor grej tycker jag, för vad betyder det egentligen att vara hållbar.
Är det att inte byta bil för varje ny modell som kommer, eller att använda biologiskt nedbrytbara soppåsar?

När man väl investerar i nya produkter måste man tänka på både kvalité och att prylarna ska hålla länge.

Rostfria skålar i olika former, trälådor, köksredskap osv funkar hur bra som helst även om de är gamla, kanske till och med bättre än nya!
Visst har jag även investerat i nya prylar, det erkänner jag men vissa prylar måste man köpa nytt så är det bara.

Det största steget jag tagit att bli mer hållbar är att from sommaren 2021 mer eller mindre helt sluta med engångsmaterial!
Tidigare använde jag mig av en del engångsmaterial i företaget, som palmbladstallrikar, träbestick och bio-muggar.
Allt har varit minst miljömärkt med svanen och till stor del återvunnet eller biologiskt nedbrytbart material.
Men nu har jag alltså tack vare stöd från Leader gjort en väldigt stor investering i rostfria tallrikar, bestick, kaffemuggar och ”glas”.
Rostfritt stål är ju mer eller mindre oändligt och på så sätt ett väldigt bra steg i att bli mer hållbar.

All mat jag handlar till mina event är om möjligt svenska, ekologiska och producerade i närområdet, men allra minst svenska*.
Delikatesserna kommer vanligtvis från Falbygdens ost, Lilla Spännefalla, Påverås, Sivans, Gråbo, Kullans lycka, Bramleys, Fristorps gård och Almnäs bruk.
(*=vissa frukter eller grönsaker beroende på årstid kanske ersätts av icke svenska.)

Jag hoppas att ni fått en bra inblick i vad jag anser vara hållbart, kontakta mig gärna om ni har frågor.