Här följer några tankar om vad hållbarhet är för mig.

Att kalla sig för hållbar är en ganska stor grej tycker jag, för vad betyder egentligen hållbar.
Är det att inte byta bil för varje ny modell som kommer, eller att använda biologiskt nedbrytbara soppåsar?

På bilden ovan så finns det en hel del hållbarhet anser jag, om man tittar noga.
Kläderna jag använder t.ex. från Fjällräven är samma som jag alltid använder – året runt sedan 2012.
Visst har jag fått laga dem några gånger, men jag har även justerat dem lite efter mina behov.
Det som inte syns på bilden är mitt ullunderställ från Lundhags som är från samma år, 2012 och aldrig lagat!
När man väl investerar i nya produkter måste man tänka på både kvalité och att prylarna ska hålla länge.

Skidorna jag åker på är den riktigt gamla modellen av “vita blixten” med en rygg på skidan som ger den ett otroligt vackert utseende.
Efter många timmars slipande så är de massiva björkskidorna otroligt fina igen och ser ut som nya.
Bambustavarna är ett fynd från gengåvan i Skövde, och det är även en hel del av den utrustning vi har i företaget.
Rostfria skålar i olika former, trälådor, köksredskap osv funkar hur bra som helst även om de är gamla, kanske till och med bättre än nya!
Visst har jag även investerat i nya prylar, det erkänner jag men vissa prylar måste man köpa nytt så är det bara.

Jag använder mig även av en del engångsmaterial i företaget, som tallrikar, bestick och muggar.
Men allt är minst miljömärkt med svanen och allra helst återvunnet eller biologiskt nedbrytbart.
Under våren 2021 så kommer bestick, tallrikar och även muggar ersättas av icke engångsmaterial, troligtvis till rostfritt.

För att ge er en överblick av mina miljömärkta artiklar följer här en lista:
Återvunnet material: soppåsar för brännbart avfall.
Svanen, Naturskyddsföreningen & FSC märkta produkter: Servetter, handtvål, såpa.
Biologiskt nedbrytbara produkter: Träbestick av odlad björk, palmbladstallrikar, soppåsar för biologiskt avfall, pappmuggar.

All mat jag handlar till mina event är om möjligt svenska, ekologiska och producerade i närområdet, men allra minst svenska*.
Delikatesserna kommer från Falbygdens ost, Lilla Spännefalla, Påverås, sivans, Gråbo, Kullans lycka, Bramleys, Fristorps gård och Almnäs bruk.
(*=vissa frukter eller grönsaker beroende på årstid kanske ersätts av icke svenska.)

Vi hoppas att ni fått en bra inblick i vad jag anser vara hållbart, kontakta mig gärna om ni har frågor.

scroll