Smaka på ordet, stormköksvandring” – hur spännande låter inte det!

Detta är något alldeles annorlunda som kanske du aldrig provat, att laga en riktigt god måltid med ganska enkla medel. Att laga mat på ett stormkök är inte så svårt som man kanske tror, och jag älskar verkligen när jag ser glädjen bland deltagarna som monterar ihop köken, det skramlar lite folk och skrattar. Vem minns inte skramlet från kastrullerna när man monterade ihop delarna till en komplett köksutrustning. Det behöver inte vara krångligare än så.Maten vi tillagar är lite beroende på säsong och i bästa fall hittar vi någon ingrediens på vandringen som vi plockar med oss. Vi vandrar på intressanta platser där jag berättar om historia och geologi på mitt alldeles egna sätt. På den perfekta platsen stannar vi och ”slår läger”. Under tiden som ni förbereder maten så njuter vi av lokala delikatesser som ost från Almnäs bruk, Falbygdens ost och Sivans ost, samt charkuterier från Lilla Spännefalla och Kullans lycka. Varmrätt och efterrätt tillagas på stormköket under min guidning. Inget engångsmaterial används då vi äter hållbart med Älska Billingens egna kåsor och spork. (spork=kniv/gaffel kombo)Vi delar upp packningen mellan er och rekommenderat är 3-4 personer per matlag. Ni kommer få låna en bekväm ryggsäck med allt som behövs för dagen, kaffe har vi med i termos. Max antal deltagare på stormköksvandringen är ca 12-15 personer för att ni ska kunna få en härlig upplevelse tillsammans. Räkna med ca 4 timmar totalt.
Kontakta mig för offert: skogen@alskabillingen.se eller ring 0736-134401