Natur och matupplevelser för både företag, föreningar och privatpersoner.

Älska Billingen formar sina aktiviteter efter naturen, är det vår så vandrar vi ofta på platser där det växer ramslök eller körsbär. Är det höst så kanske vi vandrar på platser där höstfärgerna syns bäst, och är det vinter ja då tar vi på snöskorna såklart och upptäcker Billingens vildmark på Blängsmossen.

Med Älska Billingen får ni en lite annorlunda upplevelse. Att naturen är uppfriskande och lugnande det vet vi ju alla och den ger samtidigt otroligt mycket energi tillbaka, därför utgår vi för det mesta i naturen på eller runt om Billingen Skövde – visst låter det härligt. Jag berättar om Billingens geologi och historia på mitt alldeles egna sätt.

Matlagningsvandring” är den absolut mest populära aktiviteten och jag får höra många gånger att, ”detta borde vi göra varje år tillsammans”. Och det är verkligen så, för skratten hörs medan de hackar grönsaker och njuter lokala ostar och korvar under tiden – det är en väldigt bra samarbetsövning där ni får dela upp sysslorna ute i skogen.

Sedan några år tillbaka erbjuder jag även härliga upplevelser med avslutning hos Margaretha på Fredriksons Pensionat Sjöbacka eller Cecilias trädgårdscafé. Vill ni inte laga maten själva så tar vi istället med oss en fika som vi njuter någonstans längs vandringen, och efteråt så åker vi till någon av mina samarbetspartners som bjuder oss på riktigt god hemlagad mat. Läs mer under ”Delikatessvandring”.En nyhet är att jag erbjuder en mycket trevlig ”Stormköksvandring”, där vi helt enkelt lagar mat på ett klassiskt Trangia stormkök. En del är uppvuxna med stormkök, en del har aldrig sett ett stormkök och det är verkligen så kul att se deltagarna samarbeta med att montera ihop grejerna. Och vilken god mat man kan laga, det är ni som lagar maten tillsammans med de redskap ni får, sen är det lite egen fantasi och smak som sätter piff, kanske finns det någon ingrediens från naturen man kan lägga till?En vandring genom körsbärsdalen på våren, eller en ”snöskovandring” i vildmarken på Blängsmossen. Fira ditt 50 års kalas i Fjällfinas kåta när snön yr utanför, det är verkligen något att minnas länge. After Work en mörk kall novemberkväll i Fjällfinas kåta med gulaschgryta och fotogenlyktor, ja du hör ju vilken kväll det skulle bli. Vill du hellre fira hemma i trädgården, inga problem det löser jag och det kan bli hur mysigt som helst! Byt konferensrummet mot en skogsdunge, och upplev fåglarna kvittra och vindens sus istället för projektorns brus. Vill ni gå ”all in” och övernatta i tältkåta så kan ni kombinera ovanstående aktiviteter efter era önskemål.Jag tar er till mina absoluta favoritplatser, på och runt om Billingen oavsett årstid. Vill ni hellre att jag tar med aktiviteten till ert företag så hör av er, ingenting är omöjligt! Jag har tillgång en jättemysig Tentipi tältkåta med vedeldad kamin om det skulle behövas, och bord, bänkar, köksutrustning m m. Ni får plats 20-24 sittande personer i kåtan med bänkar och bord och då blir det lite lagom mysigt! Är ni fler kan jag självklart ordna det också med fler tält.

Här kan du se förslag på en del av de olika aktiviteterna:
Delikatessvandring
Stormköksvandring
Snöskovandring
Mörkervandring

Matlagningsvandring

Eller så kontaktar ni mig på: skogen@alskabillingen.se eller ring: 0736-134401 så pratar vi möjligheter.
För referenser läs på: Referenser

En aktivitet kan upplevas på många olika sätt, men jag undrar hur många som innehåller nedan citat.
Att vandra i ett hav av Ramslök, skulle lika gärna kunna hoppa fram en Hobbit, utsikten från Billingen är magnifik, detta borde vi göra varje år, alltså vilken underbar dag