Ett event kan upplevas på många olika sätt, men jag undrar hur många som innehåller några av nedan citat.

Vandra i ett hav av Ramslök, skulle lika gärna kunna hoppa fram en Hobbit, utsikten från Billingen är magnifik,
tältkåtan är upplyst endast av ljuset från fotogenlyktorna, doften från körsbärsträden gör så att näsan vibrerar.

Med Älska Billingen får ni en lite annorlunda upplevelse.
Att naturen är uppfriskande och lugnande det vet vi ju alla och den ger samtidigt otroligt mycket energi tillbaka,
därför utgår vi för det mesta i naturen på eller runt om Billingen Skövde.
  
En vandring genom körsbärsdalen på våren, eller en snöskovandring i vildmarken på Blängsmossen i februari.
Varför inte en härlig cykeltur i maj runt Billingen, med fikastopp i Berg och lunchstopp vid sjön Ämten.
Eller fira ditt 50 års kalas vid Ryds Grottor när snön yr utanför tältduken.
Vill du hellre fira hemma i trädgården, inga problem det löser vi och det kan bli hur mysigt som helst!
Fredagsmötet med kollegorna blir så otroligt mycket mer givande när ni ”slipper” konferensrummet och istället får njuta av fågelkvitter och trädens sus medan ni diskuterar allehanda utveckling.
Beroende på årstid så tar jag er till mina absoluta favoritplatser, på och runt om Billingen.
Självklart är jag mobil och kan komma till er om ni så önskar!

Jag har en jättemysig Tentipi tältkåta med vedeldad kamin om det skulle behövas, och bord, bänkar, köksutrustning m m.
Ni får plats ungefär 24 personer i kåtan och då blir det lite lagom trångt och mysigt!

Läs mer om de olika aktiviteterna på respektive sida:
Snöskovandring
Mörkervandring
Matlagningsvandring

Eller kontaktar ni mig på: skogen@alskabillingen.se eller ring: 0736-134401 så pratar vi möjligheter.


Referenser från tidigare event:
Per W, om sitt 50 års kalas. Det var en fredagskväll i slutet av oktober vid natursköna Ryds grottor. Den starka vinden drog och slet i tältduken.
Den kyliga luften utanför det stora tältet var fylld med en blandning av snö och regn, men inne i Martins stabila Tentipikåta så var det desto gemytligare. Vedkaminen spred en skön värme omkring sig och i den stora stekpannan puttrade en utsökt gryta som gästerna nyss gjort iordning under Martins vägledning. Stämningen var verkligen på topp och det var en mycket lyckad kväll! 
Jag hade från början en halvtokig grundidé om att jag ville ordna mitt 50-årskalas utomhus på någon naturskön plats – trots tiden på året.
Jag chansade på att ta kontakt med Martin för att kolla om han kunde hjälpa till att göra det möjligt. Vi diskuterade fram och tillbaka innan han föreslog ett upplägg han använt vid andra tillfällen. Arrangemanget blev enligt principen ”all inclusive” där Martin ordnade all utrustning, matråvaror och dryck mm och även var med under kalaset och fixade med en massa praktiska saker. Planeringen och förberedelserna från hans sida var grundliga och genomförandet gick utmärkt trots utmanande yttre omständigheter.
Det blev en väldigt uppskattad kväll som överträffade mina förväntningar.

Högsta betyg till Martin/Älska Billingen för ett toppenarrangemang!


Emelie Willebrand, Untie Group Skövde. Vi på Untie Group kunde inte tänka oss en bättre plats för vår kick-off. Martin tog med oss på en fin och lärorik vandring längs Billingen. Eftermiddagen avslutades med en välplanerad trerättersmiddag, lagad av oss ute i det fria.
Vi var nog alla lite förvånade hur otroligt gott det blev och hur roligt det var. Nu älskar vi Billingen, ännu lite mer.
Vi rekommenderar Älska Billingen alla dar i veckan!


Sofia Harnesk, Hörselverksamhet Skaraborg. Vi var ett gäng som ville fira tre kollegor som fyllt jämnt. Jag tog kontakt med Martin för att ordna en kväll ute i naturen som skulle passa alla, även de som inte är så vana att vara ute i skog och mark. Martin var lyhörd och engagerad och mycket angelägen om att vi skulle få en kväll som passade oss.
Planen var en härlig sensommarkväll med matlagning i skogen.
När dagen väl kom öste regnet ner och både jag och Martin undrade om kvällen verkligen skulle gå att genomföra.
Men Martin slog upp sitt fiffiga tält med varm kamin och gjorde sitt yttersta för att vi skulle kunna laga till lite mat på stekhällen trots regn och vind. Och med facit i hand tror jag nog maten blev godare , kvällen mysigare och mer minnesvärd än om det varit uppehåll.


Gunnar Pettersson, Brodit AB i Karlsborg ville ha en kickoff för den nya organisationen i produktionen vi jobbat fram under 2017-2018. 
Det blev en underbar dagsvandring från Ryds grottor på Billingens ”Skövdesluttning”. Många i sällskapet känner väl till Billingen men Martin guidade oss till ställen ingen av oss hade sett. Vi avnjöt en gofika i Rododendrondalen för att sedan ta oss an vandringen tillbaka till Ryds grottor. Väl tillbaks bjöds på iskalla alkoholfria öl som smakade himmelskt efter en dags vandring i stekande majsol! Efter lite god mat tillagad på Muurikkan tackade vi Martin för en fantastisk dag som vi gärna gör om vid senare tillfälle!!!


 

scroll