Jag brinner för Billingen - gör du?

Jag brinner för Billingen - gör du?

Dra åt skogen – gör det med mig!

”Jag ber mina kunder att dra åt skogen”

Mitt namn är Martin Maars och född smålänning men sedan 1995 Skaraborgare så numera kallar jag mig för ”hälta hälta, fördel västgöte”.

Jag växte upp i Smålands djupa skogar där jag hade ett stort intresse, nämligen fiske. Min pappa tog med familjen med på många fisketurer i vår egen släktsjö där vi kunde vara helt ensamma och är fortfarande än idag. Här någonstans grundades mitt intresse för natur och friluftsliv.
När jag år 1995 flyttade till Skövde så hamnade jag i ”rätt sällskap” skulle man kunna säga då min kollega på ge-pe foto även han var friluftsnörd. Jag lärde mig ganska snart att rätt utrustning gör stor skillnad på upplevelsen, efter en tältnatt på Billingen i 20 minusgrader där jag frös som aldrig förr….

”Allt började med en facebooksida”

I takt med att jag började lägga upp mina äventyr och upplevelser på och runt om Billingen så kom idén på att skapa en alldeles egen Facebooksida. Sagt och gjort, på alla hjärtans dag år 2016 startades sidan Älska Billingen där jag delar med mig av mina vandringar, nya platser och spännande historia. Just nu har sidan drygt 4000 aktiva följare som också älskar natur och friluftsliv.

Mitt engagemang har sedan starten uppmärksammats i flertalet lokala tidningar och även radio. Ett tätt samarbete med turistbyrån NEXT Skövde och andra aktörer i området gör att jag har bra koll på vad som händer. Jag är även delaktig i utvecklingen av ”Platåbergens geopark” som numera är Unesco Geopark och guidar med min kunskap om varför omgivningen ser ut som den gör.

”Älska Billingen”

I november 2017 startade jag även ett outdoorföretag där jag tar med folk ut i naturen på olika naturupplevelser året runt. Vandringar, snöskovandringar, festivalcamper och företagsevent är några av aktiviteterna som jag erbjuder. Jag hyr även ut snöskor och SUP-brädor för de som vill göra ett eget äventyr.”Det måste inte vara långt till ett äventyr”

De bilder jag tar på och runt om Billingen är otroligt uppskattade och min fotoutrustning består endast av en kompaktkamera och ibland även mobilen. Den bästa bilden är oftast den som blir tagen eller hur. Jag hoppas du kan hitta inspiration till att uppleva Billingens alla skatter du också.

Välkommen till ett aktivt uteliv!